Postavljena tabla u Aranđelovcu
10

U Srbiji na godišnjicu genocida veličali Ratka Mladića

Anadolija
Aktivisti ultradesničarskog Srpskog narodnog pokreta (SNP) Naši postavili su u centru Aranđelovca, na godišnjicu genocida u Srebrenici, mermernu ploču s natpisom "Ulica Ratka Mladića", a lokalna policija je je tablu skinula, javio je dopsinik agencije Anadolija.

Organizacija SNP-a Naši,čiju je zabranu srbijansko Republičko javno tužilaštvo zatražilo od Ustavnog suda Srbije, je na svom sajtu saopštila da će i u budućnosti raditi na odbrani svih heroja poput "đenerala Mladića", koji su, kako se navodi, "nepravedno i zbog odbrane svojeg naroda od muslimanskih terorista, utamničeni u haškom kazamatu".

"U glavnoj ulici u Aranđelovcu, aktivisti SNP NAŠI povodom 11. jula, dana oslobođenja Srebrenice, postavili su mermernu tablu sa natpisom Ulica Ratka Mladića, kojem je na taj način odato poštovanje za herojsku borbu protiv muslimanskih zločinaca. Postavljanje table izazvalo je oduševljenje građana Aranđelovca, koji su prilazili da se slikaju ispred table za uspomenu", saopštila je ova organizacija.

Povodom postavljanja ploče sa natpisom "Ulica Ratka Mladića" u Srbiji se nije oglasio niko od zvaničnika.

Ultranacionalistička srpska organizacija SNP "Naši" u svom programu ima za cilj da izađe na izbore i insitucionalno postane zvanična politika.