U Splitu osvanuo uvredljiv transparent protiv pokretača portala Index.hr

U Splitu osvanuo uvredljiv transparent protiv pokretača portala Index.hr
27
Klix.ba
12.6.2019. u 11:22
147
komentara
27

dijeljenja
U Splitu osvanuo uvredljiv transparent protiv pokretača portala Index.hr Foto: Dalmacija danas
Nakon što je hrvatski portal Index objavio tekst s naslovom "Dalmacija ima ozbiljan problem - kult Torcide", u kojem su problematizirali kult navijačke grupe Torcida, u Splitu je osvanuo transparent "Matija Babić = Arkan". Uz ovaj natpis nalaze se i četiri slova C, prekrižena.
Pokretač portala Index.hr Matija Babić na svom Facebook profilu je komentarisao posljednje incidente na Braču koje su napravili pripadnici Torcide.

"Ako Dalić i Modrić na doček reprezentacije zovu pjevača Jasenovca, Kolinda se slika s neonacistima i službeno prima promotore mržnje, a europarlamentarka izjavljuje da se ne odriče ustaša, šta očekivati od navijačkog šljama nego da nekog danas prebije, a sutra ubije. Srbi koji dolaze u Hrvatsku riskiraju život. Slavonci koji dolaze u Dalmaciju riskiraju život. Svi koji drugačije izgledaju, govore ili misle ili se drugačije jebu riskiraju život. Hrvatska je teško bolesna zemlja", mišljenja je Matija Babić.

Ako Dalić i Modrić na doček reprezentacije zovu pjevača Jasenovca, Kolinda se slika s neonacistima i službeno prima...

Posted by Matt Babic on Monday, June 10, 2019

Njegovo mišljenje očito se nije dopalo članovima splitske navijačke grupe s obzirom da je jutros na nadvožnjaku u Splitu osvanuo transparent sa natpisom "Matija Babić = Arkan".

"Kult Torcide kontaminirao je javne prostore, politiku, kafiće... A ona se, po potrebi, pretvara iz pravedničke grupe usmjerene na borbu protiv kriminala u sportu u ostrašćenu grupu fanatika kojoj je blesavi grafit važniji od prebijenih ljudi. A onaj ko na kraju ovog teksta zapazi da u njemu nema osude nasilja nad pripadnicima Torcide, jer i ono se događa u krajevima gdje Hajdukovi fanovi nisu u većini, nije shvatio da su svi nasilni kreteni isti, neovisno o boji omiljenog dresa", stoji u tekstu koji potpisuje novinar Index.hr Vladimir Matijanić.

Tekst koji je "uzdrmao" Torcidaše možete pročitati ovdje.
Prijavi grešku


Komentari (147)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...