Govor mržnje
27

U Splitu osvanuo uvredljiv transparent protiv pokretača portala Index.hr

Klix.ba
Foto: Dalmacija danas
Foto: Dalmacija danas
Nakon što je hrvatski portal Index objavio tekst s naslovom "Dalmacija ima ozbiljan problem - kult Torcide", u kojem su problematizirali kult navijačke grupe Torcida, u Splitu je osvanuo transparent "Matija Babić = Arkan". Uz ovaj natpis nalaze se i četiri slova C, prekrižena.

Pokretač portala Index.hr Matija Babić na svom Facebook profilu je komentarisao posljednje incidente na Braču koje su napravili pripadnici Torcide.

"Ako Dalić i Modrić na doček reprezentacije zovu pjevača Jasenovca, Kolinda se slika s neonacistima i službeno prima promotore mržnje, a europarlamentarka izjavljuje da se ne odriče ustaša, šta očekivati od navijačkog šljama nego da nekog danas prebije, a sutra ubije. Srbi koji dolaze u Hrvatsku riskiraju život. Slavonci koji dolaze u Dalmaciju riskiraju život. Svi koji drugačije izgledaju, govore ili misle ili se drugačije jebu riskiraju život. Hrvatska je teško bolesna zemlja", mišljenja je Matija Babić.

Njegovo mišljenje očito se nije dopalo članovima splitske navijačke grupe s obzirom da je jutros na nadvožnjaku u Splitu osvanuo transparent sa natpisom "Matija Babić = Arkan".

"Kult Torcide kontaminirao je javne prostore, politiku, kafiće... A ona se, po potrebi, pretvara iz pravedničke grupe usmjerene na borbu protiv kriminala u sportu u ostrašćenu grupu fanatika kojoj je blesavi grafit važniji od prebijenih ljudi. A onaj ko na kraju ovog teksta zapazi da u njemu nema osude nasilja nad pripadnicima Torcide, jer i ono se događa u krajevima gdje Hajdukovi fanovi nisu u većini, nije shvatio da su svi nasilni kreteni isti, neovisno o boji omiljenog dresa", stoji u tekstu koji potpisuje novinar Index.hr Vladimir Matijanić.

Tekst koji je "uzdrmao" Torcidaše možete pročitati ovdje.