Regija
54

U Splitu danas mimohod u počast žrtvama genocida u Srebrenici

FENA
Split
Split
Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Splita organizira danas ulicama Splita "Mimohod 8372" povodom 18. godišnjice od genocida u Srebrenici.
"Cilj mimohoda u počast žrtvama genocida je da se senzibilizira javnost u Hrvatskoj o velikom stradanju bošnjačkog naroda u Srebrenici u julu 1995. godine", kazao je Feni zamjenik predsjednika Vijeća BNMGS Kadro Kulašin.

Nakon prigodnog programa na Trgu Republike, mimohod kreće preko Marmontove ulice do ulice Kralja Tomislava, zatim preko Hrvojeve ulice i splitske rive nazad do Marmontove ulice.

"Obzirom da je u Hrvatskoj ljetna sezona, mislimo da ćemo ovim javnim istupom ulicama grada Splita senzibilizirati širu javnost, turiste koje ovdje borave, te pokazati da nismo zaboravili stradanje Srebreničana", ističe Kulašin.

Napominje da je podršku organizaciji mimohoda pružio Grad Split te lokalno stanovništvo koje se još jednom pokazalo kao veliki prijatelji BiH.

Očekuje se da će svojim prisustvom ovaj događaj podržati gradonačelnik i zamjenici gradonačelnika Splita te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon mimohoda, u Kazalištu mladih Split bit će održana projekcija dokumentarnog filma o genocidu u Srebrenici, a kasnije će za vjernike u Mesdžidu Islamskog zajednice Split biti organiziran zajednički iftar te molitva i dova za dušu žrtava srebreničkog genocida.