Regija
0

U slučaju "Selotejp" odvojen postupak za četvrtooptuženog Sivića

FENA
Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženima zbog ratnih zločina nad osječkim civilima 1991. nastaviti će se bez četvrtooptuženog Mirka Sivića za kojega je postupak odvojen zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja, odlučio je danas zagrebački Županijski sud.

Po mišljenju sudskog vještaka koji je saslušan prošlog tjedna, Sivić je sposoban sudjelovati u raspravi, ali dva sata dnevno i nakon odmora još jedan sat. Za Sivića, zbog čijeg je nedolaska već nekoliko puta odgađana rasprava, vještak je rekao da ima niz bolesti kroničnog karaktera, pa se ne može očekivati da će njegovo stanje ići na bolje.

Stoga će postupak u odnosu na Sivića biti dovršen posebno, a od ostalih optuženih odvojen je rješenjem Izvanraspravnog vijeća od 5. lipnja ove godine, izvijestio je predsjednik sudskog vijeća Željko Horvatović.

Suđenje Glavašu i ostalima nastavljeno je saslušanjem krunskog svjedoka Krunoslava Fehira koje bi se trebalo nastaviti i sutra ali bez prisustva javnosti.

Sudac je prije početka Fehirova svjedočenja odbio prijedlog obrane prvooptuženog Glavaša da se Fehira ne ispita kao krunskog svjedoka.

Jedan od Glavaševih odvjetnika Dražen Matijević smatra da bi to bilo protivno zakonu po kojem osoba koja je sudjelovala u zločinima ne može biti krunski svjedok, no sudac je taj prijedlog odbio, obrazloživši kako je sud o tome odlučio već ranije, početkom studenoga, a tu je odluku potvrdio i Vrhovni sud.

Fehir je u medijima priznao da je u dvorištu osječkog Sekretarijata za narodnu obranu pucao na jednu osobu, a kao nalogodavca optužio je Glavaša.