U Sloveniju ušlo 2.070 novih migranata, očekuje se dolazak još 800

A
Anadolija
26.11.2015. u 10:39
0
2
U Sloveniju ušlo 2.070 novih migranata, očekuje se dolazak još 800
0
U Sloveniju ušlo 2.070 novih migranata, očekuje se dolazak još 800 Foto: Anadolija
Prema podacima Policijske uprave Novo Mesto na granični prijelaz za međunarodni željeznički promet u prisustvu hrvatskih policajaca jučer su pristigla dva voza sa 2.070 migranata.
Drugi voz sa 1.012 stranaca u Dobovu je pristigao sinoć oko 20 sati, dok je prvi stigao u toku jučerašnjeg dana.

Policajci su nakon zdravstvene i humanitarne opskrbe i provedbe policijskog postupka strance vozom i autobusima prebacili u unutrašnjost Slovenije. 

Prvi voz sa migrantima u toku današnjeg dana, prema podacima slovenske policije, trebao je stići iza osam sati. Naime, hrvatski sigurnosni organi su ih, kako navode iz Policijske uprave Novo Mesto, obavijestili da je u vozu, koji je nešto iza tri sata jutros krenuo iz Slavonskog Broda, bilo 798 migranata. 

Istovremeno, jučer u Dobovi preko Jasenica, u Austriju, kako navodi Policijska uprava Kranj, tri vanredna voza prebacila su ukupno 1.629 migranata. 

Za danas je najavaljen jedan vanredni voz koji će iz Dobove u Austriju prebaciti 607 evidentiranih migranata. 

Također, preko bivšeg cestovnog graničnog prelaza Karavanke je jučer sa 12 autobusa u Austriju prebačeno 617 evidentiranih migranata. Danas je sa autobusima u Austriju prebačeno dodatnih 400 evidentiranih migranata. 

U prihvatnim centrima na području Policijske uprave Murska Sobota trenutno nema migranata, kao ni u prihvatnim centrima u Posavju. 


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: