Pozitivne novosti
45

U Sloveniji danas 34 nova slučaja koronavirusa, četiri manje nego jučer

L. K.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Broj zaraženih koronavirusom u Sloveniji porastao je na 253, nakon što su u proteklih nekoliko minuta potvrđena 34 nova slučaja zaraženih, što je četiri slučaja manje nego jučer (38), prenosi RTV Slovenia.

Osnovne, srednje i visoškolske ustanove zatvorene su, a javni prevoz od danas više ne radi u Sloveniji, a sve to u cilju zaustavljanja širenja koronavirusa. Od sutra (17. mart) biće obustavljen i avionski saobraćaj.

Čini se da mjere opreza funkcionišu prema planu, s obzirom na pozitivne vijesti koje su danas saopćene javnosti - u Sloveniji je danas manje novih slučajeva zaraze nego jučer. Od 6.712 testiranih, pozitivne rezultate na virus dobile su 34 osobe.

Podsjećamo, u svijetu je do sada 174.131 ljudi zaraženo koronavirusom, a oporavilo ih se 77.865. Broj preminulih je 6.684, prenosi Woldometers. Kako se zaštititi? Stručnjaci savjetuju da redovno perete ruke, održavate higijenu, izbjegavate kontakt sa ljudima koji imaju simptome gripe ili prehlade, te se trudite generalno držati distancu (minimalno jedan metar) od drugih ljudi.