{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Skoplju ministarska konferencija o sigurnosti granica

F
FENA
15.3.2012. u 08:24
0
1
U Skoplju ministarska konferencija o sigurnosti granica
0
U Skoplju ministarska konferencija o sigurnosti granica
Skoplje
Ministri unutarnjih poslova i sigurnosti zemalja regiona učestvovat će u četvrtak i petak u Skoplju na Devetoj godišnjoj ministarskoj konferenciji o saradnji na području sigurnosti na granicama u jugoistočnoj Evropi.
U radu konferencije, koju organiziraju Ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije i Centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga iz Ženeve, učestvuje i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović.

Ahmetović će, između ostalog, drugog dana konferencije biti kopredsjedavajući sesije posvećene planovima šefova graničnih policijskih službi u 2012., javlja izvještač Fene sa ove konferencije.

Konferenciji će prisustvovati i komesar Policijske misije EU u BiH (EUPM) Stefan Feller, koji je po dolasku u Skoplje u izjavi Feni naglasio važnost regionalne saradnje kada je u pitanji sigurnost granica posebno u vrijeme kada se očekuju promjene zbog pristupanja Hrvatske EU i kandidatskog statusa Srbije.

On zato smatra da je pravo vrijeme za diskusiju o programu sigurnosti granica 2012.-2015.

Feller je također pozdravio najavljeno potpisivanje Deklaracije između Bosne i Hercegovine, Albanije, Srbije, Crne Gore i Makedonije kao korak ka daljnjem poboljšanju politike upravljanja granicama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: