Hladnoća okovala region
0

U Sjenici jutros izmjerena -22 stepena

SRNA
Sjenica
Sjenica
Temperature vazduha u Srbiji jutros iznose od minus 22 stepena, koliko je izmjereno u Sjenici, do minus tri stepena celzijusovih, koliko je bilo u Negotinu.

U Banatskom Karlovcu i Požegi jutros u 7.00 sati izmjereno je minus 18 stepeni, a u Sremskoj Mitrovici i Smederevskoj Palanci minus 17 stepeni, objavljeno je na sajtu Hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Na Kopaoniku je izmjereno minus 15, a na Zlatiboru minus 13, dok je u Beogradu minus osam.

Dvije bebe rođene su na putu do bolnice, pošto njihove majke nisu mogle da se probiju kroz snježne smetove. U Aleksandrovu kod Zrenjanina u kamionu se rodila Snežana, a u Deronjama kod Odžaka Teodor.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović rekao je za Radio-televiziju Srbije da je policija dobila nalog da bude na raspolaganju narodu u nevolji, prije svega u udaljenim mjestima od grada i planinskim krajevima, a ministar odbrane Aleksandar Vučić dao je isti nalog vojsci.

U Crnoj Gori u 7.00 sati najniža temperatura izmjerena je u Pljevljima - minus 18 stepeni, a visina snježnog pokrivača je 14 centimetara.

U Kolašinu je izmjereno minus 16 stepeni, visina snijega je 46 centimetara, dok je na Žabljaku temperatura minus 15, a visina snijega 74 centimetara.

Na Cetinju je izmjerno minus 12 stepeni, visina snijega 46, a u Nikšiću tri stepena celzijusovih više i 22 centimetra snijega, objavljeno je na sajtu Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore.

U Hrvatskoj je jutros najniža temperatura izmjerena na zagrebačkom aerodromu minus 18 stepeni, dok je u gradu bilo minus 10 stepeni celzijusovih.

U Slavonskom Brodu u 7.00 sati bilo je minus 17 stepeni, u Gospiću minus 16, Sisku i Čakovcu minus 12, Vukovaru, Virovitici i Novoj Gradišci minus 11, u Ogulinu, Varaždinu i Osijeku minus 10.

Najviše snijega ima na Zavižanu - metar, u Delnicama 78 centimetara, na Sljemenu 68, a u većini kontinentalnih i gorskih krajeva Hrvatske od 20 do 40 centimetara snijega.