U potragu za nestalim avionom F-16 uključen i hrvatski brod

F
FENA
29.1.2013. u 12:35
3
9
U potragu za nestalim avionom F-16 uključen i hrvatski brod
3
U potragu za nestalim avionom F-16 uključen i hrvatski brod
Američki lovac F-16 letio je s drugim avionima u formaciji kada je njegov pilot izgubio vezu s bazom u Avianu. Pokrenuta je opsežna potraga, a moguće je da je letjelica završila u italijanskom dijelu Jadranskog mora.
Američki lovac F-16 baziran u Avianu, na sjeveru Italije, nestao je sinoć s radara iznad italijanske obale Jadranskog mora, objavila je agencija Ansa.

Italijanski spasioci, odnosno Lučka kapetanija grada Ravene, pronašla je tragove avionskog goriva u moru ispred Lido di Savija u Raveni te sjeverno i južno od obale Cervije. Potraga se intezivira upravo na tom području, prenosi Ansa.

Posljednji kontakt pilot aviona ostvario je sinoć oko 19 sati s kontrolnim tornjem nedaleko od obale Cervije, južno od grada Ravene. Da je avion imao kvar pilot bi to prijavio, prenosi portal ravenna24ore.it.

Sinoć od 21.30 sati u akciju potrage za nestalim vojnim avionom i njegovim spašavanjem, uključio se i brod "Moon" splitske kompanije Brodospas. Kako se doznaje od izvršnog direktora te komapnije, Mladena Brodarića, Brodospas se odazvao po nalogu Lučke kapetanije u Raveni. Potraga za nestalim avionom još uvijek traje, prenosi Dnevnik.hr.

Potraga za avionom se odvija u suradnji s drugim avionima koji su s njim letjeli kao i italijanskom obalnom stražom, dodaje Ansa. U Avianu, sjeverno od Venecije, nalazi se velika američka vojna i zrakoplovna baza.

Nedaleko od obale Cervije se već prije tri godine srušio avion istog tipa, a pilot je uspio iskočiti iz aviona, a spasio ga je lokalni ribar, nedugo nakon nesreće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: