Novi Pazar
0

U poplavama ugroženo tri hiljade ljudi

SRNA
Novi Pazar
Novi Pazar
Poplave su na području Novog Pazara ugrozile oko tri hiljade ljudi, ali će država preduzeti sve mjere da pomogne ugroženim domaćinstvima, izjavio je danas direktor policije Srbije Milorad Veljović.

Veljović je prilikom obilaska područja koje je sinoć poplavila rijeka Trnavica rekao da je šteta mnogo veća nego što se vidi na prvi pogled.

''Došli smo da pogledamo šta je najneophodnije i kako bismo mogli pomognemo narodu, da stvorimo uslove da se što je moguće vrati u pređašnje stanje i da zaštitimo objekte... Ovaj kraj je bitan, bezbednost i jedinstvo ovog naroda su najbitniji. Ovo je zajednički problem i zajednički ga moramo rešavati", naveo je Veljović.

Ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić izjavio je u Novom Pazaru da sa "raznih adresa" već stiže novčana pomoć gradu i građanima pogođenim posljedicama poplava. 

"Pored pomoći od 20 miliona dinara koju je najavio premijer Cvetković, grad Beograd će uputiti još pet miliona dinara građanima i opštini. Direkcija za robne rezerve će takođe uputiti pomoć ovom području", rekao je Ljajić, ocijenivši da se već sada mora razmišljati o trajnom rješenju kako bi se spriječile česte poplave na tom području. 

Član gradskog vijeća u Novom Pazaru Rešad Hodžić rekao je da je šteta velika, ali da sada ne postoji procjena kolika je tačno, prenose mediji u Srbiji.

Jako nevrijeme koje je zahvatilo Novi Pazar uzrokovalo je izlivanje rijeka Jošanice i Trnavice, a materijalna šteta je ogromna, oštećena je infrastruktura i tri mosta. Ugrožen je veoma gusto naseljen dio grada Novog Pazara, a voda je prodrla u 500 kuća, nosila mostove, automobile, dok pojedini dijelovi grada nemaju vodu i struju.