Vojna letjelica
34

U padu helikoptera kod Šibenika poginula jedna osoba, traga se za drugim članom posade

Dž. L.
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
U padu vojnog helikoptera u blizini Šibenika u Hrvatskoj poginula je jedna osoba, dok se za drugim članom posade još uvijek traga, javljaju hrvatski mediji.

Iz Ministarstva odbrane Republike Hrvatske kazali su da je riječ o helikopteru Kiowe OH-58 D koji se srušio tokom trenažnog leta između Zablaća i otoka Zlarina.

"Letjela su dva helikoptera i sve je bilo normalno. Odjednom je nešto upalo u more", kazali su očevici, javlja Jutarnji.hr.

Let je započeo u 10:30 sati, a pad aviona dojavljen je policijskoj stanici u 11:06 sati. Odmah po dojavi na mjesto događaja upućena su tri broda pomorske policije, vatrogaci, hitna služba i druge nadležne spasilačke službe. Na teren su potom upućeni i vojni službenici.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednik Mjesnog odbora Zlarin Tomislav Kranjac izjavio je kako nije vidio trenutak pada helikoptera, ali je opisao da je na moru vidio više brodica i jedan helikopter koji kruži nad tim područjem, prenosi Slobodna Dalmacija.

U Šibenik je hitno otputovao hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević koji će nakon toga otići u Zemunik gdje će u 14:30 održati konferenciju za novinare. Identitet članova posade koji su bili u helikopteru u trenutku pada još nije poznat.