Hrvatska
0

U Osijeku prikazan Glavašev "Mein kampf"

SRNA
Branimir Glavaš (Foto: Reuters)
Branimir Glavaš (Foto: Reuters)
Petogodišnjica osnivanja stranke Branimira Glavaša obilježena je u Osijeku prikazivanjem filma "Moja borba 1" o osnivaču stranke.

"Uvjeren sam da će Vrhovni sud ukinuti ispolitizovanu presudu, kako bih se vratio u Hrvatsku", poručio je Glavaš putem video-linka.

Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje sinoć je u Osijeku proslavio pet godina od osnivanja skupom i obraćanjem video linkom osnivača stranke Branimira Glavaša, koji se od hrvatskog pravosuđa krije u BiH.

Na početku skupa prikazan je film "Moja borba 1", u kojem Glavaš izlaže svoje viđenje događaja od osnivanja stranke do danas.

Glavaš je putem video-linka iz Drinovaca u BiH prozvao hrvatsku Vladu zbog katastrofalnog stanja u kojem se država nalazi i politike "koja je provođena u proteklih šest sanaderovskih godina".

Branimir Glavaš, bivši hrvatski general, osuđen je u pred sudom u Zagrebu na deset godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima u Osijeku. Po izricanju presude, neometano je otišao u BiH, gdje se i sada nalazi.