{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Novom Sadu ponovno na vlasti proeuropske stranke

F
17.6.2008. u 12:26
0
0
U Novom Sadu ponovno na vlasti proeuropske stranke
0
U Novom Sadu ponovno na vlasti proeuropske stranke
Koalicija proeuropskih stranka vratila se poslije četiri godine na vlast u Novom Sadu, objavili su u utorak vojvođanski mediji, prenoseći da je u ponedjeljak kasno navečer imenovan novi gradonačelnik Igor Pavličić, odvjetnik i predsjednik novosadskog odbora Demokratske stranke.
"Najvažnije je da Novi Sad otvorimo ulagačima, i stranim i domaćim, i uradimo ono što su napravili naši gradovi i općine u okruženju. Nije prirodno da Novi Sad, kao glavni grad AP Vojvodina, lider u regiji i sveučilišni centar, zaobilaze ulagači i veleposlanici najmoćnijih zemalja svijeta. Prvo ćemo uspostaviti komunikaciju s njihovim gospodarskim odjelima u Srbiji", najavio je Pavličić.

Za predsjednika Skupštine Novog Sada imenovan je predsjednik gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović, a na istoj sjednici izabrano je i cjelokupno novo vodstvo grada, kao i novi direktori javnih poduzeća.

Nezadovoljstvo izborom nove vlasti na konstitutivnoj sjednici gradske skupštine pokazali su u Srpskoj radikalnoj stranci, koja je u prethodne četiri godine upravljala Novim Sadom.

SRS je gradsku vlast osvojila na izborima 2004. godine. Među odlukama koje su tijekom mandata donijeli radikali najveću je pozornost imala ona o davanju naziva dvjema ulicama u Novom Sadu po imenima poginulih zapovjednika srbijanskih postrojbi tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj.

Svoje su ulice trebali dobiti zapovjednik paravojne formacije "Vukovi s Vučjaka" Veljko Milanković i zapovjednik Novosadskog korpusa, general JNA Mladen Bratić, koji je bio na čelu tenkovske postrojbe što je napadala Vukovar, no te je odluke nadležno srbijansko ministarstvo odbacilo.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: