{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Novom Sadu opet "Bulevar Ratka Mladića"

F
1.2.2011. u 18:33
0
33
U Novom Sadu opet "Bulevar Ratka Mladića"
0
U Novom Sadu opet "Bulevar Ratka Mladića"
Foto: Arhiv
Predsjednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović osudio je u utorak ponovno pojavljivanje naljepnica "Bulevar Ratka Mladića" na tablama Željezničke ulice i pozvao nadležne organe da ih u što kraćem roku uklone, a akteri uhvate i kazne.
"Novo pojavljivanje natpisa s imenom osumnjičenog za najteže i najstravičnije ratne zločine predstavlja ne samo osiono i bahato ponašanje grupice vandala, koji permanentno uništavaju gradsku imovinu, već i izvrgavanje ruglu i nipodaštavanje žrtava koje su stradale tokom posljednjeg rata na prostorima bivše države", navodi se u dopisu poslanom Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.

U tekstu se dodaje da o sustavu vrijednosti i inteligenciji vinovnika toga "divljačkog ponašanja" ne treba trošiti riječi. "Gradske nadležne službe moraju odmah, bez odgađanja, ukloniti spomenuti uvredljiv sadržaj s tabli s nazivom gradskih ulica", dodaje se u dopisu, prenosi Tanjug.

Jovanović je podsjetio i na član 87. stav 1. tačka 3. Odluke o uređenju grada, donesene prošle godine, koji kažu da nije dozvoljeno pisanje grafita, crtanje ili na drugi način oštećenje ili uništavanje javne površine ili urbane opreme.

"Imajući u vidu sve navedeno, apeliram na vas da uklonite sadržaje i vratite table sa nazivima ulica u prijašnje stanje, a aktere uništavanja gradske imovine kaznite", zaključuje se dopisu predsjednika Skupštine grada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: