|

U Novom Sadu opet "Bulevar Ratka Mladića"

U Novom Sadu opet "Bulevar Ratka Mladića"
0
F
FENA
1.2.2011. u 18:33
33
komentara
0

dijeljenja
U Novom Sadu opet "Bulevar Ratka Mladića" Foto: Arhiv
Predsjednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović osudio je u utorak ponovno pojavljivanje naljepnica "Bulevar Ratka Mladića" na tablama Željezničke ulice i pozvao nadležne organe da ih u što kraćem roku uklone, a akteri uhvate i kazne.
"Novo pojavljivanje natpisa s imenom osumnjičenog za najteže i najstravičnije ratne zločine predstavlja ne samo osiono i bahato ponašanje grupice vandala, koji permanentno uništavaju gradsku imovinu, već i izvrgavanje ruglu i nipodaštavanje žrtava koje su stradale tokom posljednjeg rata na prostorima bivše države", navodi se u dopisu poslanom Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.

U tekstu se dodaje da o sustavu vrijednosti i inteligenciji vinovnika toga "divljačkog ponašanja" ne treba trošiti riječi. "Gradske nadležne službe moraju odmah, bez odgađanja, ukloniti spomenuti uvredljiv sadržaj s tabli s nazivom gradskih ulica", dodaje se u dopisu, prenosi Tanjug.

Jovanović je podsjetio i na član 87. stav 1. tačka 3. Odluke o uređenju grada, donesene prošle godine, koji kažu da nije dozvoljeno pisanje grafita, crtanje ili na drugi način oštećenje ili uništavanje javne površine ili urbane opreme.

"Imajući u vidu sve navedeno, apeliram na vas da uklonite sadržaje i vratite table sa nazivima ulica u prijašnje stanje, a aktere uništavanja gradske imovine kaznite", zaključuje se dopisu predsjednika Skupštine grada.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...