Protesti zbog hapšenja Mladića
0

U Novom Sadu izbili neredi, u Beogradu mirno

FENA
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
U Beogradu i Novom Sadu u četvrtak su održani protesti zbog hapšenja Ratka Mladića, u kojima je sudjelovalo ukupno nekoliko stotina osoba.

U Beogradu je policija rastjerala 50-ak mladića koji su se okupili na Trgu Republike u znak podrške Ratku Mladiću. Nakon intervencije policije, okupljeni mladići, u starosti od oko 20 godina, razbježali su se po okolnim ulicima, javlja B-92.

Prije nego što ih je policija rastjerala, okupljeni su uzvikivali parole "Hvala ti, Ratko" i "Spasi Srbiju i ubij se, Borise", a pripadnicima policije su poručili "Idite na Kosovo".

Na Trgu Republike i kasnije navečer bilo je više desetina policajaca s opremom za razbijanje nasilnih protesta.

Pojačano prisustvo policije zabilježeno je i oko zgrade Vlade Srbije, Skupštine Srbije, Skupštine grada Beograda, Predsedništva Srbije i zgrade RTS-a.

U Novom Sadu je ispred zgrade televizije fizički napadnut čovjek na biciklu, nakon čega je izbila opća tuča. U protestu je sudjelovalo oko 500 osoba, koje su pokušale ući u zgradu.

Sudionici protesta su rušili kontejnere, bacali jača pirotehnička sredstva i izvikivali pogrdne parole. Među njima bilo je najviše srednjoškolaca i starijih osoba, javlja B-92.