{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Makedoniji podnesene krivične prijave protiv Zaeva, Dimitrova i Džaferija

S
5.7.2018. u 22:31
8
22
U Makedoniji podnesene krivične prijave protiv Zaeva, Dimitrova i Džaferija
8
U Makedoniji podnesene krivične prijave protiv Zaeva, Dimitrova i Džaferija
Foto: EPA-EFE
Najutjecajnija opoziciona stranka u makedonskom Sobranju VMRO-DPMNE podnijela je krivične prijave protiv premijera Zorana Zaeva, šefa diplomatije Nikole Dimitrova i predsjednika parlamenta Talata Džaferija zbog, kako je navedeno "potpisivanja i usvajanja protivustavnog i protivzakonitog dogovora sa Grčkom o nazivu zemlje".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Portparol stranke Naum Stoilkovski rekao je medijima da su krivične prijave podnesene i protiv svih poslanika u Sobranju koji su danas ponovo ratifikovali dogovor sa Grčkom.

Prema njegovim riječima, prijavljeni su izvršili četiri krivična djela, tri protiv države i to veleizdaju, ugrožavanje nezavisnosti i udruživanje zbog neprijateljske djelatnosti, dok se četvrto odnosi na zloupotrebu službenog položaja.

Makedonsko Sobranje danas je, i to drugi put usvojilo prijedlog zakona o ratifikaciji dogovora sa Grčkom o nazivu, nakon što je predsjednik države Đorđe Ivanov odbio da ga potpiše.

Iz vladajućeg SDSM-a večeras su saopštili da je krivična prijava neosnovana i da je podnesena iz očaja.

"Neosnovana prijava VMRO-DPMNE nije samo lažno prijavljivanje, već i pokazatelj da bi još željeli da zloupotrebljavaju sudstvo kako su to činili 11 godina unazad. Ovakvi očajni koraci pokazuju da VMRO-DPMNE nema agrumenata", navodi se u saopštenju.

Ministri spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov i Grčke Nikos Kocijas potpisali su 17. juna konačno rješenje spora o nazivu, kojim bivša jugoslovenska republika postaje Republika Sjeverna Makedonija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: