Slovenija
0

U Kopru otkrivene krijumčarene cigarete

FENA
U kontejneru jednog broda koji je u koparsku luku doplovio iz Singapura slovenska carina u ponedjeljak je otkrila golemu količinu neprijavljenih cigareta u originalnoj ambalaži Tvornice duhana Rovinj (TDR) koje su bile opremljene i izvoznim etiketama hrvatskog ministarstva financija, objavila je u petak slovenska carinska uprava.

Kako se navodi u priopćenju za medije, nakon pregleda dokumentacije i ocjene rizika, s broda CMA CGM Alabama, koji je doplovio iz Singapura, djelatnici carinske uprave izdvojili su tri kontejnera. U jednom od njih, uz carinski prijavljene otirače koje je naručilo neko poduzeće sa sjedištem u Slovačkoj, pronađena je i krijumčarena roba, odnosno 7.500 kilograma cigareta čija bi vrijednost na slovenskom tržištu iznosila skoro pola milijuna eura.

"Cigarete su bile u originalnoj ambalaži TDR-a i opremljene izvoznim markicama ministarstva financija Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju koje je slovenska carinska uprava u petak objavila na svojim internet stranicama i uputila medijima za objavu.