{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Karadžićevoj torbi šifrovani diskovi

S
13.8.2008. u 21:20
0
11
U Karadžićevoj torbi šifrovani diskovi
0
U Karadžićevoj torbi šifrovani diskovi
Foto: AFP/Pool/File
Anonimni poziv sa tačnom lokacijom gdje se nalazi torba sa stvarima haškog optuženika Radovana Karadžića upućen je sa osmocifrenog beogradskog broja koji počinje sa 344-6XXX i koji je poznat redakciji „Blica“. Riječ je o telefonskoj govornici u centru Beograda, na opštini Vračar, izvještava srbijanski "Blic".
Prema prvim rezultatima istrage teško će se na osnovu otisaka u govornici utvrditi identitet osobe koja je uputila poziv. Stvari Radovana Karadžića nakon izvršene DNK analize sadržaja torbe će biti predate njegovim braniocima.

Torba je pronađena u ponedeljak u 15 sati u napuštenom punktu saobraćajne policije na Batajničkom putu. Potom je predata Tužilaštvu za ratne zločine, gde je utvrđivano na osnovu DNK analize da li stvari i zaista pripada Karadžiću.

U crvenoj torbi nalazio se laptop, 55 disketa, dve knjige - Novi zavjet i knjiga o radiesteziji te isječci iz novina.

Na disketama se, prema saznanjima „Blica“, nalaze intervjui koje je Karadžić davao medijima od 1991. do 1995. godine, sve što je o njemu napisano u zemlji, regionu i stranim medijima. Također, Karadžić je na disketama čuvao i svoje pesme, podatke o radiesteziji i bioenergiji kojom se bavio tokom skrivanja, ali i privatne podatke poput fotografija.

Kako saznaje "Blic", neki od diskova su zaštićeni šifrom. Tužilaštvo, prema pouzdanom izvoru „Blica“, nije ni pokušavalo da dešifruje diskove. „Cilj je bio samo utvrđivanje da li zaista sadržina torbe pripada Karadžiću“, dodaje "Blicov" sagovornik. U torbi su se nalazile i lične stvari haškog optuženika poput četkice za zube ili lijekova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: