|

U Jadranskom moru otet brod sa 700 ljudi

U Jadranskom moru otet brod sa 700 ljudi
38
Klix.ba
30.12.2014. u 15:31
90
komentara
38

dijeljenja
U Jadranskom moru otet brod sa 700 ljudi
Teretni brod "Blue Sky M", koji je plovio prema Rijeci, poslao je poziv u pomoć jer se na njemu, kako pišu grčki mediji, nalaze naoružani ljudi.
Prema podacima Marine Traffica, koji prati kretanje broda, brod je krenuo iz Istanbula prema Krfu, a zatim je trebao uploviti u Rijeku. U Lučkoj kapetaniji u Rijeci kažu da nemaju informaciju da bi takav brod trebao stići do 4. januara, piše 24sata.hr.

Brod plovi pod zastavom Moldavije, a poziv u pomoć je poslao u utorak, dok se nalazio ispred obale Krfa, piše grčki portal Enikos. U međuvremenu je navodno skrenuo prema jugu Italije.Informacije o tome koliko je ljudi na brodu su različite. Neki mediji pišu da ih je između 400 i 600, a neki navode da je na njemu 700 ljudi. Navodno su u incident umiješani ilegalni migranti iz Sirije koje je krijumčar napustio, piše Repubblica.Prema brodu su odmah upućena dva helikoptera grčke obalne straže te fregata koja se nalazila u blizini. Navodno je riječ o onoj istoj koja je pomagala unesrećenima s trajekta Norman Atlantic koji je planuo u nedjelju.

Njemački Spiegel piše da poziv u pomoć nije poslao kapetan.
Prijavi grešku


Komentari (90)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...