Regija
35

U Hrvatsku do sada ušlo više od 75.000 izbjeglica

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Izbjeglice i dalje ulaze u Hrvatsku na području Bapske i Tovarnika, najviše ih je u nedjelju došao na Bapsku, a do sada je u Hrvatsku ušlo nešto više od 75 hiljada ljudi, objavio je MUP u nedjelju u 18,30 sati.

U subotu je Hrvatsku ušlo oko 7000 migranata. U privremenom prihvatnom centru u Opatovcu trenutno je oko 600 osoba, a sve pristigle osobe i dalje se prevoze do granice s Mađarskom. Tokom noći u dva vlaka iz Tovarnika prema Mađarskoj je otišlo 2500 ljudi. Najveći dio izbjeglica u Hrvatsku ulazi preko Bapske, a manji dio dolazi u Tovarnik, piše Index.hr.

Mađarska je jučer službeno objavila da je u petak pokrenula 8159 postupaka protiv ilegalnih imigranata. Zanimljivo je da je samo 256 postupaka pokrenuto protiv izbjeglica koji su došli iz Srbije, a čak 7895 protiv izbjeglica koji su prošli mađarsko-hrvatsku granicu.

Iz ovih brojki vrlo je jasno da je tog dana do Mađarske iz Srbije stiglo tek tri posto izbjeglica, dok je preostalih 97 posto izbjeglica koji su u petak prošli kroz Srbiju bilo poslano na granicu s Hrvatskom.

Ministar obrane Hrvatske Ante Kotromanović u razgovoru za RTL kazao je da je u Mađarsku iz Srbije danas ušlo 171 izbjeglica. U Hrvatsku je pak danas ušlo 3600 ljudi, a izašlo ih je 5000, tvrdi Kotromanović.

"Nema prostora histeriji i panici. Organizirani smo i znamo što nam je činiti", rekao je Kotromanović, te dodao da nema potrebe za angažmanom vojske.