{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Hrvatsku do sada ušlo više od 75.000 izbjeglica

27.9.2015. u 21:46
35
46
U Hrvatsku do sada ušlo više od 75.000 izbjeglica
35
U Hrvatsku do sada ušlo više od 75.000 izbjeglica
Foto: EPA
Izbjeglice i dalje ulaze u Hrvatsku na području Bapske i Tovarnika, najviše ih je u nedjelju došao na Bapsku, a do sada je u Hrvatsku ušlo nešto više od 75 hiljada ljudi, objavio je MUP u nedjelju u 18,30 sati.
U subotu je Hrvatsku ušlo oko 7000 migranata. U privremenom prihvatnom centru u Opatovcu trenutno je oko 600 osoba, a sve pristigle osobe i dalje se prevoze do granice s Mađarskom. Tokom noći u dva vlaka iz Tovarnika prema Mađarskoj je otišlo 2500 ljudi. Najveći dio izbjeglica u Hrvatsku ulazi preko Bapske, a manji dio dolazi u Tovarnik, piše Index.hr.

Mađarska je jučer službeno objavila da je u petak pokrenula 8159 postupaka protiv ilegalnih imigranata. Zanimljivo je da je samo 256 postupaka pokrenuto protiv izbjeglica koji su došli iz Srbije, a čak 7895 protiv izbjeglica koji su prošli mađarsko-hrvatsku granicu.

Iz ovih brojki vrlo je jasno da je tog dana do Mađarske iz Srbije stiglo tek tri posto izbjeglica, dok je preostalih 97 posto izbjeglica koji su u petak prošli kroz Srbiju bilo poslano na granicu s Hrvatskom.

Ministar obrane Hrvatske Ante Kotromanović u razgovoru za RTL kazao je da je u Mađarsku iz Srbije danas ušlo 171 izbjeglica. U Hrvatsku je pak danas ušlo 3600 ljudi, a izašlo ih je 5000, tvrdi Kotromanović.

"Nema prostora histeriji i panici. Organizirani smo i znamo što nam je činiti", rekao je Kotromanović, te dodao da nema potrebe za angažmanom vojske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: