U Hrvatskoj planirano poskupljenje gasa za 35 posto

S
SRNA
14.3.2012. u 11:03
0
2
U Hrvatskoj planirano poskupljenje gasa za 35 posto
0
U Hrvatskoj planirano poskupljenje gasa za 35 posto
Hrvatske građane čeka poskupljenje gasa i to, prema predviđanjima stručnjaka, za čak 35 posto, javljaju hrvatski mediji.
Hrvatska je prihvatila energetske propise EU koji određuju da se cijene energenata formiraju prema tržišnim principima već od ove godine.

Do sada je za hrvatska domaćinstva gas bio socijalna kategorija. Vlada je prije tri godine odredila da INA distributerima prodaje kubni metar gasa za kunu i 70 lipa, iako gas kupuje po cijeni od dvije i po do tri kune.

Institut za energetiku priprema za Inu studiju koja bi trebalo da riješi pitanje plaćanje gasa. Prema toj studiji, kriterijum za poskupljenje bila bi stambena površina.

Cjenovne tarife podijeljene su na tri kategorije. Prva su stanovi do 35 kvadrata. U drugoj su stanovi od 35 do 55 kvadrata, a svi koji žive u stanovima većima od toga plaćali bi najskuplji gas. Studija je mnoge šokirala.

Predsjednik Hrvatskog stručnog udruženja za gas Miljenko Šunjić podsjetio je na najavu Vlade o snižavanju cijena gasa za industrijske potrošače, ističući da to znači da cijenu negdje mora i povisiti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: