Stalni gost
50

U Hrvatski sabor će ponovo čovjek koji je tamo od 1992. godine

B. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Najdugovječniji zastupnik u Hrvatskom saboru predstavnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin uspio je osvojiti još jedan mandat u Saboru. U vrlo tijesnoj borbi za manje od 20 glasova nadvisio je Corrada Dussicha.

Prvi je put Radin bio u ovakvoj opasnosti od poraza, posebno kada u obzir uzmemo da je na izborima 2020. bio jedini kandidat talijanske manjine.

Dussich se pokazao kao dostojan protivnik, a Radinu je ovo je jasna poruka da će za talijansku manjinu morati učiniti više u sljedeće četiri godine koje će provesti u Saboru, piše Jutarnji list.

No, 74-godišnjem Radinu je ovo vrlo vjerovatno posljednji saborski mandat pa možda tu brigu neće ni imati, ali s njim se zapravo nikada ne zna. Mnogi su mislili, a bilo je i najava, da mu je ovaj, koji je netom istekao, posljednji pa se ipak ponovno odlučio na borbu za mandat i uspješno je izvojevao do kraja.

Furio Radin (Pula, 1950.), sociolog po zanimanju, dužnost zastupnika obnaša neprekidno od 1992. godine i s 32 godine ima najviše saborskog staža od svih drugih zastupnika u Hrvatskom saboru. Bio je jedan od zamjenika predsjednika sabora od 2017. godine