Regija
71

U Crnoj Gori uhapšen bivši šef srbijanske Žandarmerije: Planirali terorističke napade na dan izbora

Klix.ba
Bratislav Dikić, nekadašnji šef Žandarmerije, uhapšen je u Crnoj Gori zajedno sa grupom od najmanje 15 osoba koja je planirala da u toku današnjih parlamentarnih izbora širom zemlje izvede terorističke akcije, izazove oružane sukobe, pa čak i likvidacije, saznaje Blic.

Grupa je na osnovu dogovora sa pojedincima iz jedne političke grupacije planirala te terorističke akcije, navodi televizija PinkM.

Na čelu grupe, koja je sa sobom u Crnu Goru unijela i veliku količinu oružja i eksploziva, nalazi se bivši smijenjeni šef Žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić, javljaju crnogorski mediji. Povodom ovog slučaja očekuje se i zvanično saopštenje crnogorske policije.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović nije danas htio da komentariše noćašnje hapššenje, ističući da treba sačekati da se oglase nadležni crnogorski organi.

"Imam saznanja koja se tiču informacija o lociranju i hapšenju grupe koja je planirala da danas izvede terorističke akcije u Crnoj Gori", rekao je Vujanović, ali je dodao da je na državnim organima Crne Gore da se o tome oglase.

Dikić, koji je tražio da ga oslovljavaju sa "Mali Legija", smijenjen je pošto je od Žandarmerije napravio kriminalnu organizaciju, koja se bavila trgovinom kokaina, plaćenim ubistvima, iznudom, reketom i ostalim kriminalnim djelima, navodi Blic.

Mediji su pisali da je bio u Podgorici tokom prošlogodišnjih demonstracija.