|

U Crnoj Gori 184 osobe pod nadzorom zbog koronavirusa

U Crnoj Gori 184 osobe pod nadzorom zbog koronavirusa
5
M. N.
26.2.2020. u 10:33
21
komentara
5

dijeljenja
U Crnoj Gori 184 osobe pod nadzorom zbog koronavirusa Ilustracija: Shutterstock
Institut za javno zdravlje Crne Gore saopćio je kako su 184 osobe pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom zbog koronavirusa.
Prema riječima dr. Sanje Medenice, njihovo stanje se stalno prati i ove osobe se moraju dva puta dnevno javljati zdravstvenim ustanovama, piše portal RTCG. Za sada nije bilo pozitivnih pacijenata, a iz Instituta je rečeno da imaju dovoljno testova.

"Mi smo u posljednja dva mjeseca više puta imali sumnje na obolijevanje", navela je Medenica i dodala da su tada poduzete sve mjere.

U dva slučaja je izvršena dijagnostika i rezultati su bili negativni.

Medenica kaže i da je crnogorski zdravstveni sistem od pojave koronavirusa imao koordiniran i multisektorski odgovor.

Osobe koje dolaze iz zaraženih područja stavljaju se pod nadzor, što je, kako kaže Medenica, u skladu sa zakonom. Također, vrši se nadzor od samog ulaska putnika u Crnu Goru.

"U riziku su više stare osobe, osobe sa hroničnim bolestima i oni sa oslabljenim imunitetom. Maske se stavaljaju oboljelim osobama, zdrave osobe ne treba da stavljaju maske", navela je Medenica.

Zdravstveni nadzor do sad je obuhvatio oko 3.000 putnika u Crnoj Gori i bila su samo dva sumnjiva slučaja, za koje je utvrđeno da su negativni na novi korona virus.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...