|

U Briselu ponovo sastanak Dačića i Tačija

U Briselu ponovo sastanak Dačića i Tačija
1
S
SRNA
4.12.2012. u 08:11
3
komentara
1

dijeljenja
U Briselu ponovo sastanak Dačića i Tačija Hašim Tači
U Briselu će danas biti održan treći sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine, na kome će učestvovati premijer Srbije Ivica Dačić i premijer Kosova Hašim Tači, uz posredovanje visokog predstavnika EU Catherine Ashton.
Ashtonova će prvo imati odvojene sastanke sa Dačićem i Tačijem, a zatim će biti organizovan i trojni sastanak, koji bi trebalo da na političkom nivou zaokruži i potvrdi ono što je postignuto na tehničkom nivou.

Taj sastanak dolazi u veoma bitnom trenutku, jer će od njegovog ishoda i primjene sporazuma na terenu zavisiti kako će se sljedeće nedjelje Vijeće ministara, a zatim šefovi država i vlada odrediti prema datumu o početku pregovora o članstvu.

Prema ranijim najavama, trojni sastanak Dačić-Tači-Ashton trebalo bi da bude posvećen sprovođenju sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima koji je postignut u martu ove godine.

“Tokom jučerašnjeg dijaloga radnih grupa Beograda i Prištine o primeni Sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima postignut je dogovor o carinskim procedurama“, izjavio je šef beogradskog tima Dejan Pavićević.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...