Ukrali 850.000 eura
4

U Beogradu uhapšeni akteri "pljačke stoljeća"

SRNA
Mjesto na kojem su pljačkaši zapalili automobile (Foto: Blic.rs)
Mjesto na kojem su pljačkaši zapalili automobile (Foto: Blic.rs)
Policija Srbije uhapsila je šest osoba koje sumnjiči da su učestvovale u pljački pošiljke od 850.000 eura prošle godine u Beogradu.

Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je za beogradske medije da je za sada uhapšeno šest osoba, na čelu sa Urošem Petrovićam i Nenadom Kurilom, koji su osumnjičeni da su prošle godine presreli transport sa novcem firme "Securitas services" i oduzeli 850.000 eura.

Petrović je uhapšen na Zlatiboru, Kurilo u Novom Sadu, a hapšenja su vršena i  u Beogradu i Kragujevcu.  U toku je pretres stanova na  11 lokacija. 

"Ova kriminalna grupa je ovih dana planirala da na području Kragujevca i drugih gradova izvrši više krivičnih dela razbojništva, a prije svega napade na transporte novca. Radi se o višestrukim povratnicima u izvršavanju ovih krivičnih djela sa elementima nasilja," rekao je Veljović.

"Pljačka stoljeća" kako su je nazvali mediji desila se 10. marta prošle godine kada je naoružana grupa od šest pljačkaša sa fantomkama, pancirima i automatskim oružjem presrela transport novca koji se kretao u dva vozila "Citroen berlingo" ispred Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Razbojnici su oteli pet vreća novca i od radnika obezbjeđenja četiri pištolja. 

Pljačkaši su, zatim, sa dva vozila marke "Audi" autoputem, ispred policijske potjere, bježali u pravcu željezničke stanice Prokop, gdje su zapalili automobile.