Regija
0

U Beogradu uhapšena osmočlana kriminalna grupa

SRNA
Beogradska policija uhapsila je osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu osumnjičenu da je u posljednje dvije godine na području Beograda i Aranđelovca izvršila niz krivičnih djela.

Oni su osumnjičeni za razbojništva, teške krađe, nedozvoljenu proizvodnju i nošenje vatrenog oružja i eksplozivnih materijala, za napad na službeno lice i druga djela, čime su pribavili materijalnu korist od 20 miliona dinara.

Uhapšeni su I. I. (23), N. Đ. (23), M. V. (22), M. R. (28), M. J. (20), I. I. (24), N. V. (22), svi iz Sopota i M. N. (28) iz Mladenovca.

"Teške krađe su vršili u periodu od maja do avgusta 2010. godine u vikend naseljima na području Sopota pri čemu su iz vikend kuća uzimali lovačke puške, karabine, pištolje, zlatne dukate i drugo", saopštio je MUP Srbije.

Razbojništva su, kako se dodaje, vršili na benzinskim pumpama, zlatarama, mjenjačnicama, kao i nad obezbjeđenjem 'FTO Sistem'. 

Prilikom pretresa stanova i kuća članova te kriminalne grupe pronađeno je pet ukradenih pušaka (lovačkih i karabina) i dva pištolja.