|

U Albaniji zaplijenjeno 140 kilograma marihuane

U Albaniji zaplijenjeno 140 kilograma marihuane
0
S
SRNA
4.3.2012. u 21:23
3
komentara
0

dijeljenja
U Albaniji zaplijenjeno 140 kilograma marihuane Foto: Ilustracija
Albanska policija zaplijenila je 140 kilograma marihuane namijenjene grčkom narko tržištu i uhapsila dvije osobe.
Droga je proizvedena u selu Lazaratu, oko 200 kilometra južno od Tirane, a uhapšeni su Arben Ahmeti (47), koji je ranije osuđivan u Grčkoj zbog šverca droge, Dimitrić Rapuši (37), dok se za četiri osobe traga.

Ahmeti i Rapuši, koji su bili naoružani, u vozilu su čekali da preuzmu marihuanu koju su natovarenu na konjima prenosila četiri mladića iz Delvina, saopćili su policijski izvori.

Tokom oružanog obračuna Ahmetija i Rapušija sa policijom dječaci koji su prenosili drogu na konjima uspjeli su da pobjegnu.

Lazaret je oblast gdje se indijska konoplja masovno gaji van kontrole albanskih vlasti. Policija je u ovom mjestu prije desetak dana zaplijenila 253 kilograma marihuane, koju su krijumčari prenosili na konjima preko planine Sopot.

Albanska policija zaplijenila je juče u blizini Skadra 200 kilograma marihuane i uhapsila sedam albanskih državljana, među kojima i vozača ambulantnog vozila koje je transportovalo drogu.

Prema operativnim saznanjima policije, marihuana koja je zaplijenjena juče bila je namijenjena crnogorskom narko tržištu.

Albanija se smatra glavnim snadbjevačem Evrope marihuanom, a od decembra prošle godine policija je zaplijenila više od 1,5 tone marihuane namijenjene Grčkoj i Italiji.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...