Regija
1

U akciji policija Srbije i Hrvatske zaplijenjeno 300.000 eura droge

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U zajedničkoj akciji srbijanske policije i Ureda za suzbijanje organiziranog kriminala (USKOK) Hrvatske u Novom Sadu je uhapšena četveročlana međunarodna grupa kriminalaca kod kojih je zaplijenjena droga vrijedna oko 300.000 eura, saopćilo je u nedjelju Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije.

Kako se navodi u saopćenju, uhapšeni su Mladen K. (44) iz Novog Sada, Stanoje M. (43) iz Futoga, Dejan M. (37) iz Šapca i Jova S. (45) iz Čuruga, a policija kao vođu tereti Mladena K. sumnjičeći ga da je organizirao ovu kriminalnu grupu koja se bavila prodajom amfetamina, kokaina i hašiša na području Novog Sada, Šapca i teritoriju Njemačke i Holandije, unazad oko tri mjeseca.

Pretresom automobila, stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni zaplijenjeno je 8,5 kilograma amfetamina, 111 grama hašiša, 70 grama heroina, pištolj "browing" i streljivo, a oduzeta su i dva automobila, kamion, 5.200 eura te oko hiljadu eura u kunama, dinarima u funtama.

Droga je, prema neslužbnenim saznanjima, nabavljana u Holandiji, a policija procjenjuje da je vrijednost zaplijenjenih narkotika na ulici oko 300.000 eura.