Sjajan "policajac"
76

U akciji hrvatske policije pas As pronašao zakopano bure s drogom

Klix.ba
Foto: Vukovarsko-srijemska policija
Foto: Vukovarsko-srijemska policija
Policijski službenici, Policijske uprave vukovarsko-srijemske nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja naziva "Lonac" razbili lanac preprodavača droge na vukovarskom, vinkovačkom i osječkom području.

Analizom rizika i drugim provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako se na području Vukovara i Vinkovaca nalazi organizirana kriminalna skupina preprodavača droge marihuane, amfetamina speeda, ecstazya i MDMA.

Na temelju takvih saznanja policijski službenici provelisu višemjesečno kriminalističko istraživanje pod nazivom "Lonac" nad četiri osobe kojim je utvrđena sumnja kako je 29-godišnjak iz Vukovara stvorio mrežu preprodavača i posrednika u prodaji droge i to s 51-godišnjakom iz Vinkovaca, 29-godišnjakom i 30-godišnjakom iz Vukovara, koji su drogu dalje preprodavali na širem vukovarskom, vinkovačkom i osječkom području.

Foto: Vukovarsko-srijemska policija
Foto: Vukovarsko-srijemska policija

Policijski službenici pronašli su oko 1 kg i 446 g marihuane, 3 kg i 706 g Amfetamina ,"Speeda“, 643 g MDMA kristala, 1437 komada ecstazyja, 13,6 g gljive "Psilocibin", 10 komada sjemenki "Cannabis Indica“, oko 2 kg i 160 g sitno rezanog duhana 2600 kuna, 500 eura i digitalnu vagu.

U pronalasku ove količine zaplijenjene droge pomogao je službeni pas As. Droga je bila zakopana u dvorištu iza porodične kuće jednog od uhapšenih, a bila je sladištena u bure.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama dvojica 29-godišnjaka, 30-godišnjak i 51-godišnjak predani su u pritvor.