Kosovo
0

Tužilaštvo EULEX-a: Optužnica i protiv specijalnog tužioca

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Tužilaštvo EULEX-a danas je u Okružnom sudu u Peći podiglo optužnicu protiv bivšeg tužioca Specijalnog tužilaštva Kosova Nazmija Mustafija i protiv još troje lica zbog krivičnog djela u vezi sa korupcijom.

Optužnica protiv Mustafija, bivšeg šefa Operativne grupe za borbu protiv korupcije pri Specijalnom tužilaštvu Kosova, podignuta je zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja i nezakonitog posjedovanja oružja.

Ostala tri lica optužena su za pomoć u izvršenju zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, trgovanja uticajem, uzimanja službenih dokumenata i pronevjere kupaca, saopšteno je iz EULEX-a.

Tužilac u postupku je EULEX-ov tužilac iz Okružnog tužilaštva u Peći, a slučaj je vezan za korupciju koja se dogodila na području Prizrena.

Prethodno je danas EULEX-ov tužilac iz Kancelarije specijalnog tužioca na Kosovu podigao optužnicu protiv deset lica osumnjičenih za korupciju, i to osmoro sudija Opštinskog i Okružnog suda u Prištini, jednog advokata i jednog bivšeg direktora društvenog preduze