{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turski državljanin krijumčario deset kilograma heroina

F
21.9.2008. u 13:23
0
0
Turski državljanin krijumčario deset kilograma heroina
0
Turski državljanin krijumčario deset kilograma heroina
Foto: Arhiv
Na međunarodnom cestovnom graničnom prelazu između Hrvatske i Srbije Bajakovu, u saradnji hrvatske carine i policije, uhvaćen je u subotu u 0.15 sati 40-godišnji turski državljanin u pokušaju krijumčarenja gotovo deset kilograma heroina, potvrđeno je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare vukovarsko-srijemske Policijske uprave i vukovarske Carinarnice u Vinkovcima, javila je Hina.
Carinik je pri ulasku u Hrvatsku kontrolirao turskog državljanina i automobil fiat lanciu njemačkih registarskih oznaka, kojom je upravljao, te je na stražnjem sjedištu uočio putnu torbu s dvostrukim dnom, a slična torba pronađena je i u prtljažniku vozila. U jednoj torbi bilo je skriveno i u debelu foliju umotano 5,2 kilograma heroina, u drugoj 4,7 kilograma heroina, a procjenjuje se da je vrijednost zaplijenjene na ulici tri miliona kuna, rekao je predstojnik Carinske ispostave Bajakova Ante Antunović.

Načelnik Odjela za granice vukovarsko-srijemske Policijske uprave Tomislav Iljić je rekao kako je droga putovala iz Turske preko Hrvatske, a bila je namijenjena crnom tržištu u Njemačkoj.

Turski državljanin bio je sam, nad njim je provedena kriminalistička obrada, a danas u 9 sati priveden je istražnom sucu Županijskoga suda u Vukovaru, gdje mu je određen pritvor, dodao je.

Načelnik Odjela za nadzor vukovarske Carinarnice Davor Petović ocijenio je da je način krijumčarenja droge u putnoj torbi s dvostrukim dnom karakterističan za zračne luke te da carina i policija u tom slučaju nisu imali dojavu o krijumčarenju.

Subotnja zapljena 9,9 kilograma heroina na Bajakovu treća je po veličini ove godine. Početkom siječnja na tom je prijelazu zaplijenjeno 12,5 kilograma heroina, a u veljači je preko Bajakova u Hrvatsku ušlo 63 kilograma heroina, no pošiljka je praćena, a krijumčari uhićeni na području osječko-baranjske Policijske uprave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: