Regija
0

Turistima na crnogorskom primorju buka kvari odmor

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Građevinski radovi i preglasna muzika do u kasne sate koja stvara buku paralelno s ljetnjom turističkom sezonom, je nešto na šta su se turisti u Budvi najčešće žalili u razgovoru s novinarom agencije Anadolija.

Kako tvrde brojni turisti, osim buke od gradnje hotela i drugih poslovnih i stambenih objekata, muzika na otvorenom koja se čuje do kasno u noć takođe smeta onima što u Budvu provode svoj ljetnji odmor.

Turista iz Rusije Ilia Puškin kaže da se gradi na sve strane i da to nije dobro za turizam, a da svoj mir sa porodicom tokom dana uspije pronaći u obližnjem parku gdje može i beba da im zaspi.

Pojedini objekti su u izgradnji već nekoliko godina.

"Šta rade tokom aprila, maja, septembra pa i oktobra, kada su i dalje lijepi dani za takav rad? Zašto se takvi radovi uvijek obavljaju u jeku sezone, kad se zna da to ometa odmor turistima, pogotovo ovakvim turistima u poodmaklim godina, kao što smo mi", tvrde njemački penzioneri, bračni par Vasiljević.

Veliki prostor kao i zauzimanje dijela plaže koji se sad ne može koristiti kao i veliki dio izvora buke predstavlja nastavak igradnje turističkog kompleksa "Zavala", gdje se, prema planu, već nekoliko godina unazad izgrađuje gotovo 40 luksuznih vila.

"Mi ovdje svakog ljeta provedemo po nekoliko dana, i svake godine se nadamo da neće biti kao i prošle. Ali, svake godine zatičemo isto. Večernja buka nam najviše smeta, pored toga što gradnji hotela ili zgrada nema kraja, na ostalo se ne možemo žaliti", izjavio je Joveta Ivanović turista iz Srbije.

Turisti koji nemaju parking mjesto uz smještaj u Budvi, takođe su se žalili i na cijene parking mjesta, koje ih koštaju gotovo više nego i sam smještaj.

U Crnoj Gori, prema podacima iz Nacionalne turističke organizacije, trenutno boravi tri odsto više turista u odnosu na isti preriod prošle godine, odnosno blizu 56.000 turista.