{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tunel Šentvid peti put zatvoren

F
6.8.2008. u 15:08
0
0
Tunel Šentvid peti put zatvoren
0
Tunel Šentvid peti put zatvoren
Zbog rušenja dijela žbuke u tunelu Šentvid kod Ljubljane na automobil njemačkih registarskih pločica u srijedu je ponovno zatvoren taj tunel, peti put od njegova svečanog otvorenja 1. juni ove godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Državna agencija za autoceste (DARS) objavila je da ne može najaviti kad će pet i pol kilometra dugačak tunel biti otvoren, pa su moguće ponovne gužve kroz Ljubljanu krajem sedmice, kad se očekuje povećani promet zbog turista u tranzitu.

Tunel Šentvid stajao je 143 miliona eura, a vozačima koji se autocestom sa sjevera uključuju u krak prema južnom dijelu Slovenije i prijelazima s Hrvatskom, te prema slovenskoj obali, omogućuje da izbjegnu prometne čepove koji su godinama nastajali kroz dio Ljubljane.

Ministarstvo prometa ponovno je upozorilo DARS i izvođača radova, najveću slovensku građevinsku tvrtku SCT, da moraju sanirati tzv. protupožarnu žbuku na stropu tunela koja je izazvala zatvaranja.

Cijena radova na tunelu bila je utrostručena u odnosu na prvotne planove, i to je bio jedan od povoda za Vladin pokušaj borbe protiv "monopola" u građevinarstvu i cestogradnji za što okrivljuje nekoliko najvećih slovenskih građevinskih tvrtki.

SCT navodi da su za uočeni nedostatci krivih podizvođača.

Policija je saopćila da se u noći na srijedu u ranim jutarnjim satima urušila protupožarna žbuka površine tri četvorna metra na njemački automobil te ga oštetila, no putnici nisu povrijeđenii.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: