|

Troje mrtvih na demonstracijama

Troje mrtvih na demonstracijama
0
F
FENA
21.1.2011. u 17:38
21.1.2011. u 18:36
5
komentara
0

dijeljenja
Troje mrtvih na demonstracijama Foto: AP
Tri osobe su izgubile život, a više desetaka ih je ozlijeđeno u sukobu s policijom tokom trosatnih protesta koje je u centru Tirane u petak organizirala vodeća opozicijska Socijalistička stranka.
"Dva civila su mrtva. Znaci pokazuju da su ustrijeljeni iz blizine iz vatrenog oružja malog kalibra. Oni su već bili mrtvi kada su doneseni", izjavio je za lokalnu televiziju hirurg Sami Koceku iz Vojne bolnice u Tirani, javio je Reuters, dok agencija Associated Press navodi da su poginule tri osobe, a povrijeđena 22 civila i 17 pripadnika policije.

Albanska novinska agencija ATA javlja da je policija preuzela kontrolu nad glavnom ulicom u Tirani i da su se demonstranti povukli od zgrade vlade nakon što su albanski predsjednik Bamir Topi i čelnik socijalista Edi Rama pozvali na mir.

Nešto ranije ATA je nakon izvještaja o prestanku sukoba demonstranata i policije s početka protesta javila da je situacija i dalje napeta jer su demonstranti nastavili bacati kamenje na pripadnike policije i rezidenciju premijera Salija Berishe čiju ostavku zahtijevaju.

Pored toga, jedan demonstrant je autom pokušao razvaliti kapiju na ulazu u premijerovu rezidenciju, a nekoliko vozila i dalje gori ispred Međunarodnog kulturnog centra koji je zapaljen nešto ranije.

Prema ranijim izvještajima u današnjim protestima sudjelovalo je najmanje 20.000 pristalica opozicije, koji traže ostavku vlade zbog korupcije.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...