O jučerašnjim dešavanjima
32

Trifunović: Srpska policija pustila državne kerove i ostala g**na da blokiraju građane

M. G.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Srbijanski pozorišni i filmski glumac Sergej Trifunović komentirao je jučerašnje događaje u Beogradu vezane za gađanje jajima murala posvećenog osuđenom haškom zatvoreniku Ratku Mladiću, koji je oslikan na jednom zidu u centru ovog grada.

Trifunović, koji je poznat kao veliki protivnik i kritičar režima predsjednika Srbije, oglasio se na svom Twitter profilu citiravši ispovijest aktivistkinje Aide Ćorović nakon hapšenja, gdje ona kaže: "Momci u vjetrovkama s kapuljačama su me razvlačili, dok je kordon policije stajao sa strane i mirno posmatrao."

Trifunović je ovo kratko komentirao riječima: "Jadna je ovo država, teško njenom građaninu".

U narednom Twitter postu, međutim, Trifunović je bio mnogo oštriji.

"Policija je uredno pustila državne kerove tipa levijajan i ostala goa, dok građanima zabranjuje pristup. Što tako ne ustanete kad radnik ostane bez posla jer neće za SNS, jo vam Mladić mater jajarsku", napisao je Trifunović.

Podsjećamo, nakon što je Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila pa otkazala uklanjanje murala posvećenog osuđenom haškom zatvoreniku Ratku Mladiću i to zbog toga što je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo skup, došlo je do "incidenta" na kojem su aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović gađale mural jajima. One su nakon toga uhapšene.