{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treća godišnjica smrti Ibrahima Rugove

F
21.1.2009. u 15:45
0
0
Treća godišnjica smrti Ibrahima Rugove
0
Treća godišnjica smrti Ibrahima Rugove
Treća godišnjica smrti dugogodišnjeg kosovskog političkog čelnika i prvog predsjednika Ibrahima Rugove obilježena je u srijedu u Prištini, a kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu i premijer Hashim Thaci ocijenili su kako je neovisno Kosovo doprinos i Rugovinog rada i političkog djelovanja.
Povodom treće obljetnice smrti svoga političkog čelnika predsjedništvo Demokratskoga saveza Kosova, stranke koju je Rugova vodio gotovo 16 godina, odlučilo je u srijedu utemeljiti fondaciju za slobodu, neovisnost i demokraciju "Ibrahim Rugova" kojom bi se nastojalo očuvati Rugovino političko nasljeđe.

"Rugova se odlučno borio za slobodu i neovisnost Kosova i zahvaljujući i njegovoj požrtvovnosti imamo neovisno Kosovo koje su do sada priznale 54 države", kazao je na komemorativnom skupu kosovski predsjednik Sejdiu dodajući da je Rugovina vizija Kosova kao slobodne i neovisne države sada ispunjena.

Ibrahim Rugova bio je od prosinca 1989. na čelu Demokratskog saveza Kosova (DSK), koji je za njegova života pobjeđivao na svim kosovskim izborima, a poslije njegove smrti 2007. je izgubio izbore od Demokratske stranke Kosova Hashima Thacija.

Rugova je umro 21. januara 2006. od raka pluća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: