Najmlađi ima 11 godina
50

Tragedija u crnogorskom Baru: U požaru stradale četiri osobe, tri su maloljetne

L. S.
Foto: Bar info
Foto: Bar info
Velika tragedija pogodila je Bar u Crnoj Gori. U požaru koji je izbio stradale su četiri osobe.

Požar je izbio u ranim jutarnjim satima u naselju ispod brda Volujica.

Vatra je zahvatila nekoliko objekata, a ekipa barskih vatrogasaca je na mjesto događaja stigla s nekoliko vozila, a tokom akcije gašenja požara pronađena su četiri tijela.

Među stradalima je B. K. (50), S. B. (17), Dž. B. (15) i A. B. (11), prenosi Radio Bar.

"U 04:35 sati pripadnici Službe zaštite i spašavanja su obavijestili dežurne u Odjeljenju bezbjednosti Bar da je u montažnim barakama pod Volujicom, u kojima žive osobe romske populacije, došlo do požara", saopšteno je Radio Baru iz policije.

Uzrok požara još nije poznat.

O tragediji se oglasio i Romski savjet u Crnoj Gori, pozivajući nadležne organe ne samo da istraže uzroke ove tragedije, već i da preduzmu konkretne korake kako bi se poboljšali uslovi stanovanja za romsku populaciju u Baru i širom Crne Gore.

"Naše misli su s porodicama stradalih, koje su suočene s nenadoknadivim gubicima. Ova tragedija naglašava hitnu potrebu za pažnjom prema dislokaciji porodica romske populacije. Činjenica da su mnoge porodice prisiljene da žive u montažnim barakama, bez adekvatnih uslova i bezbjednosti, predstavlja ozbiljan društveni problem. Bez odgovarajućih mjera podrške i zaštite, te porodice su izložene većem riziku od nesreća kao što je ovaj požar", naveli su u saopštenju.