Otkazao nastupe
47

Toni Cetinski se oglasio povodom šokantnih događaja u Rovinju

Klix.ba
Toni Cetinski
Toni Cetinski
Toni Cetinski oglasio se nakon nesreća koja se jučer dogodila u Rovinju kada je svojim automobilom prešao preko tijela 62-godišnjeg muškarca koje je bilo na cesti. U saopćenju koje je potpisala njegova advokatica Gordana Grubeša se navodi kako je pjevač shrvan ovim događajem, te da je otkazao sve nastupe.

"Neovisno o stvarnom uzroku smrti pokojnika, koji će se utvrditi obdukcijom i policijskom istragom, ovo je najteži i najtužniji dan u životu gospodina Tonija Cetinskog koji je još uvijek u šoku, te je, uslijed boli i nevjerice, otkazao sve dogovorene koncerte i nastupe. Nažalost, u medijima se odmah pojavila snimka sa YouTubea iz marta 2017. godine, za koju prometni stručnjak Željko Marušić tvrdi da se radilo o 'brutalnom ugrožavanju saobraćajne sigurnosti', što apsolutno nije tačno. Radi se o snimci nastaloj za potrebe emisije' Star in the Car', koja je zabavnog karaktera i vožnja tokom snimanja je obavljena u kontroliranim i sigurnosnim uvjetima, te kao takva ne može predstavljati nikakav dokaz o eventualnoj nepropisnoj vožnji gospodina Tonija Cetinskog tokom jučerašnjeg dana, niti je sa istom u bilo kakvoj uzročnoj vezi", stoji u saopćenju.

Ističe se kako su se policajci koji su radili na uviđaju uvjerili da oštrina zavoja i širina ulice ne dopuštaju brzu i neopreznu vožnju, a da se Toni Cetinski kretao oprezno, i da ovaj događaj predstavlja splet nesretnih i tragičnih okolnosti za porodicu pokojnika kao i za cijelu porodicu Cetinski.

"Tužan i shrvan ovim tragičnim događajem, Toni Cetinski izražava duboko saučešće porodici pokojnika, te moli medije da ne prenose netačne i neprovjerene informacije kojima se prejudicira uzrok tragičnoga događaj u kojem se i sam našao, a kojima se nanosi šteta ne samo njemu i njegovoj porodici, već se direktno utječe i na ove teške i bolne dane za porodicu pokojnika", stoji u priopćenju.