Nakon Pule
0

Tompson nije dobrodošao ni u Umag

Sarajevo-x.com
Marko Perković Tompson nakon Pule nije dobrodošao ni u Umag. U Puli mu je gostoprimstvo uskraćeno jer je Pula u Istri, a tamo, kako poručuju vlasti, ne prihvataju veličanje ustaštva.

Hrvatski mediji prenose izjavu gradonačelnika Pule Borisa Miletića da je vanredni zahtjev za održavanje Tompsona u pulskoj Areni pristigao nakon svih rokova, "isključivo politička provokacija".

"Kao gradonačelniku grada Pule koja je utemeljena na vrijednostima antifašizma i multikulturalnosti koje su sastavni dio našeg identiteta, ne mogu da prihvatim veličanje ustaštva", naveo je Miletić u saopćenju.

Miletić je objasnio da njemu kao gradonačelniku "nije prihvatljivo veličanje ustaštva, ksenofobije, nacionalizma i netolerancije prema nacionalnim manjinama. Od svega toga Tompson se nikada nije jasno i nedvosmisleno ogradio", navodi gradonačelnik Pule.

To nije jedini otkaz Tompsonu. Tri klape iz Makarske "Adrion", "Garbin" i "Stara Srdela" poručile su njegovoj menadžerki da im ne pada na pamet da pjevaju besplatno na njegovim koncertima.

Tompsonova menadžerka Dijana Tičić pozvala je klape da učestvuju na njegovim koncertima, dodajući da im za to neće biti plaćeno jer je čast pjevati za Tompsona.

"Odmah nam je postavila uslov, a to je da otpjevamo 'Croatio iz duše te ljubim', na što je moje pitanje bilo - koliko se to plaća. Ona je odgovorila da se radi o besplatnom nastupu i da se po istom principu radi i u drugim gradovima, naglasivši da bi to trebalo da nam bude čast. To nisam prihvatio, jer ne znam zašto bismo mi nekome ko zarađuje na koncertu pjevali besplatno, a istovremeno svrstavali sebe u neku klasu", izjavio je predstavnik klape "Stara Srdela" Milan Jakić.