|

Tomislav Karamarko: Pokrenut ćemo postupak smjene Tihomira Oreškovića

Tomislav Karamarko: Pokrenut ćemo postupak smjene Tihomira Oreškovića
4
Piše: A. B.
7.6.2016. u 11:17
33
komentara
4

dijeljenja
Tomislav Karamarko: Pokrenut ćemo postupak smjene Tihomira Oreškovića Tomislav Karamarko (Foto: EPA)
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i prvi potpredsjednik hrvatske Vlade Tomislav Karamarko izjavio je da će danas pokrenuti postupak smjene premijera Tihomira Oreškovića.
Karamarko je dodao da će svi ministri HDZ-a podržati njegovu inicijativu te da će imati dovoljan broj glasova za smjenu Oreškovića. Dodao je također da, ukoliko dođe do glasanja o smjeni Oreškovića, onda neće biti glasanja o njegovoj smjeni.

"Ja nisam doveo Oreškovića na mjesto premijera, a danas sam vidio da je termin 'premijer' za njega vrlo upitan. Mislim da premijer mora biti političar i to mora biti osoba koja zna raditi svoj posao. Hrvatska nema vremena, trebalo bi prestati ovo što je sad na sceni, prepucavanja, loši odnosi, poluodnosi. Nemamo vremena ni strpljenja za takve odnose", izjavio je Karamarko.

Osvrnuo se i na razgovor s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović o trenutnoj situaciji u državi i o mogućim raspletima.

"Kako što sam rekao za ministre iz reda HDZ-a, tako naglašavam da postoje ruke za rušenje Vlade. Apeliram da se neke glave poslože, a neke ohlade i da onda idemo za izbore. Plašim se da ne izgubimo mnogo vremena, ali vidjet ćemo šta će nam vrijeme donijeti", dodao je Karamarko.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...