Vraća se u Hrvatsku
123

Todorić: Na računima nemam ništa, pomažu mi prijatelji i porodica

Klix.ba
Ivica Todorić
Ivica Todorić
Nekadašnji čelni čovjek Agrokora Ivica Todorić u velikom intervjuu za Novu TV ustvrdio je da nije bjegunac, a da će uskoro odlučiti vraća li se u Hrvatsku dobrovoljno, neovisno o odluci u izručenju koja bi ubrzo na engleskom sudu mogla biti potvrđena.

"Nisam bjegunac, u London sam otišao jer sam htio zaštititi svoje interese i saznati pravu istinu. Ja se u svakom slučaju vraćam u Hrvatsku, i to brzo, a vidjet ću uskoro hoću li to učiniti dobrovoljno. Postoje procedure, ja ne mogu tek tako otići jer mi je pasoš oduzet", pojasnio je Todorić..

Na pitanje od čega on u Londonu živi, Todorić je rekao da mu pomažu obitelj i prijatelji.

"Na mojim računima ništa nema, ništa mi na njih ne dolazi, nemam primanja, iz Agrokora sam otišao s 20.000 kuna, to je bio cijeli moj kapital. U međuvremenu, obitelj i prijatelji mi pomažu da mogu pokrivati svoje troškove", izjavio je, a na dodatno pitanje ko su ti prijatelji te ima li među njima i bivših poslovnih partnera, Todorić nije bio konkretniji.

"To su sve prijatelji, a najviše familija. Znate, moj otac je imao osmero braće i sestara, imam jako puno bratića, dalje i bliže familije", izjavio je.

Opovrgnuo je da je on u javnost plasirao mailove tzv. grupe Borg iz 'afere Hotmail'.

"S mejlovima nemam ništa, kao i ostali sam sve doznao o tome u medijima. Nisam znao za njih, ali ako je netko pratio moje blogove, onda je mogao vidjeti da sam ja te sve činjenice slične već bio iznosio. A ko je to dao u javnost? Različite su priče na tržištu, moguće je jedno pet-šest izvora, teško je reći", kaže Todorić.

Dodao je da ne mislim da je sve izgubio i da će sve izgubiti.

"Da, nagodba je sklopljena, ali ona je neprovediva, na nju idu žalbe. Želim zaštititi svoju imovinu i sebe, a koliko će se to uspjeti, teško je kazati, ali mislim da treba sve učiniti da ta industrija i nevjerojatne vrijednosti koje su stvorene se zaštite", poručio je između ostalog. Kompletan intervju možete pročitati ovdje.