Riječi samohvale
27

Todorić: Ja sam izgradio Hrvatsku, a oni me žele uhvatiti

Klix.ba
Bivši prvi čovjek Agrokora proveo je cijeli dan na ročištu u Londonu gdje je odlučeno da će presuda o njegovom izručenju Hrvatskoj biti donesena 20. aprila. Ivica Todorić se prilikom iz zgrade obrušio na hrvatsku državu.

"Zašto me toliko žele uhvatiti? Ja sam izgradio Hrvatsku, a oni me žele uhvatiti. Zašto? Zna se za svaki euro gdje je otišao! Ja sam od nule stvorio najveću kompaniju na području s 200 miliona ljudi", rekao je Todorić, a prenosi Index.hr.

Podsjećamo, sutkinja Westminsterskog suda u Londonu Ema Arbuthnot kazala je u utorak na završetku saslušanja u povodu zahtjeva hrvatskog pravosuđa za izručenjem Ivice Todorića da će odluka o mogućem izručenju osnivača Agrokora Hrvatskoj biti objavljena 20. aprila.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo od 18. oktobra prošle godine vodi istragu protiv Todorića zbog sudjelovanja u nezakonitom pribavljanju oko 150 miliona eura u slučaju Agrokor. Uz Todorića, istragom su obuhvaćeni njegovi sinovi Ante i Ivan te 12 Agrokorovih menadžera i revizora.