Tijelo sestre Lukrecije Mamić dovezeno u Split

F
FENA
2.12.2011. u 20:07
0
3
Tijelo sestre Lukrecije Mamić dovezeno u Split
0
Tijelo sestre Lukrecije Mamić dovezeno u Split Lukrecija Mamić
Tijelo redovnice Lukrecije Mamić, misionarke koju su 27. novembra ubili pljačkaši u mjestu Kirembi u Burundiju, večeras je dovezeno u splitski Provincijalni samostan Družbe službenica milosrđa, a posljednji ispraćaj će biti u ponedjeljak.
U samostanu je održana molitva za pokojnu sestru Lukreciju, a zatim je misu zadušnicu predvodio njezin brat don Luka Mamić koji je u misijskoj službi u Belgiji.

Posljednji ispraćaj sestre Lukrecije bit će u ponedjeljak, 5. decembra, na splitskom gradskom groblju Lovrinac u 14,30 sati, potvrdili su večeras u samostanu Družbe službenica milosrđa.

Sestra Lukrecija Mamić je rođena 1948. u Zidinama kod Tomislavgrada (BiH) kao osmo dijete roditelja. U misonarskoj službi u Burundiju, gdje je i ubijena, djelovala je od 2002., a prije toga kao misonarka je djelovala 15 godina u Ekvadoru (Južna Amerika).

Družba službenica milosrđa, sa sjedištem u Splitu, ima blizu 140 članica od kojih su četiri misionarke u Ekvadoru, a peta misionarka u inozemstvu bila je pokojna sestra Lukrecija Mamić, izvijestili su večeras iz te družbe.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: