Crna Gora
0

Tijela Imširovića na dnu Pivskog jezera

SRNA
Zle slutnje da su Muhamed Imširović (64) i njegov sin Adnan (39) iz Sarajeva sletjeli u Pivsko jezero u blizini hidrocentrale potvrdili su ronioci iz Bijele iako nisu uspjeli doprijeti do vozila i tijela, javljaju crnogorki štampani mediji.

Članovi Regionalnog centra za podvodno deminiranje iz Bijele na dubini od oko 70 metara pronašli su mobilni telefon, ključeve od automobila "audi A6", kreditnu karticu, film od foto-aparata i saobraćajnu dozvolu Adnana Imširovića.

Duž obale jezera i niz liticu dugu tridesetak metara kojom se automobil juče ujutro survao u vodu pronađeni su i manji djelovi "audija".

Temperatura vode iznosila je svega oko sedam stepeni, a ni vidljivost nije bila zadovoljavajuća tako da se nije moglo roniti dublje i potraga je prekinuta zbog bezbjednosti ronilaca.

"Napravićemo plan daljih aktivnosti i već sutra ili prekosutra ponovo zaroniti. Daćemo sve od sebe da pronađemo unesrećene, ali budući da se vozilo, prema našim procjenama nalazi na dubini većoj od 150 metara, biće veoma teško iako raspolažemo savremenom opremom", navode ronioci.

Maksimalno dozvoljena dubina ronjenja je 120 metara i to u idealnim uslovima kada je vidljivost dobra, a temperatura vode optimalna.

Blizu ovog mjesta krajem novembra 2005. godine u jezero je automobilom sletjela Slavojka Ćalasan, koja nikad nije pronađena. U februaru 2006. godine, pokušavajući da pronađe njeno tijelo, utopio se Nemanja Milošević (31), ronilac iz Beograda.
Svi prethodni, višednevni, pokušaji vrhunskih crnogorskih ronilaca iz Bijele da dopru do tijela nesrećne žene nisu dali rezultat zbog ogromne dubine jezera, slabe vidljivosti i nepodnošljivo hladne vode.

Aden Imširović je ispričao da su njegov brat i otac u srijedu oko 6.00 sati  ujutro krenuli iz Sarajeva za Nikšić.

"Pošli su po Adnanovu suprugu koja je rodom iz Nikšića. Trebalo je svi da se okupimo na sestrinoj svadbi u subotu. Ali umjesto veselja tuga je obuzela naša srca", ispričao je Aden.

Sa ocem i bratom, kaže, posljednji put se čuo u 7.15 sati telefonom kada su bili na graničnom prelazu Šćepan Polje.