{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Teško živim s platom predsjednika vlade"

F
11.6.2010. u 16:31
0
3
"Teško živim s platom predsjednika vlade"
0
"Teško živim s platom predsjednika vlade"
Borut Pahor
Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor iznenadio je u petak studente s kojima se susreo ne bi li ih uvjerio da pristanu na ograničenja vezana za honorarni rad, rekavši im da ne može živjeti od svoje plaće onako kako bi pristajalo predsjedniku vlade.
"I sam teško živim od svoje plate na način i sa standardom koji se očekuje od predsjednika vlade", rekao je Pahor u razgovoru sa studentskim čelnicima koje je pokušao uvjeriti da pristanu na zakon kojim bi se ograničio honorarni rad studenata preko studentskih servisa, a ti prihodi znatno više oporezivali.

Studenti su prije mjesec dana zbog toga održali masovne proteste, pri čemu su oštetili i pročelje zgrade parlamenta, ali Pahor tvrdi da su promjene nužne, među ostalim i zato da bi se studenti umjesto povremenom radu mogli posvetiti studiju i što prije steći diplomu.

Na tvrdnje studentskih čelnika kako studenti teško žive te da će teško moći završiti studij bez dopunskih prihoda, Pahor je rekao da je u vrijeme kad je on bio student bilo malo onih koji su kao studenti imali automobil i dobar standard, ali da se to promijenilo i da novi naraštaj treba biti glavni ljudski kapital koji će zemlju izvući iz krize.

Pahor je rekao da je plata predsjednika vlade samo malo viša od tri hiljade eura, ali da je od toga teško živjeti onako kako bi se očekivalo od predsjednika vlade, te da se koristi ušteđevinom, a sam plaća i troškove službene reprezentacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: