KBC Split
0

Teško povrijeđen hrvatski nogometaš, nalazi se u induciranoj komi

FENA
Drago Gabrić
Drago Gabrić
Hrvatski nogometni reprezentativac i bivši nogometaš Hajduka Drago Gabrić (24), koji je teško povrijeđen u sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći kod Biska, na autocesti A1, i dalje se nalazi u induciranoj komi i njegovo je stanje teško, doznaje se jutros na Jedinici intenzivnog liječenja Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split.

Dežurni ljekari su potvrdili kako će Gabrića, koji je zadobio teške povrede glave i nagnječenje mozga, u stanju inducirane kome držati do daljnjeg, ovisno o njegovom zdravstvenom stanju. Također podsjećaju da su prvi dani nakon takvih teških povreda najrizičniji za pacijenta.

Hrvatski reprezentativac Drago Gabrić je nastradao u prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 18,20 sati kod Biska na dionici A1 Dugopolje-Bisko, kada je njegov lični automobil BMW sletio s ceste. Suvozač u automobilu je lakše povrijeđen.

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj jutros se doznaje kako je do saobraćajne nesreće došlo zbog klizave ceste i neprilagođene brzine. Policija će tokom dana objaviti detaljnije informacije o uzroku i okolnostima nesreće.