{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tanjug će biti privatizovan

S
11.12.2013. u 22:18
1
15
Tanjug će biti privatizovan
1
Tanjug će biti privatizovan
Agencija Tanjug neće postati vladin biro za komunikacije, već će biti privatizovana, saznaje Danas.
List navodi da Tanjug neće biti transformisan, kao što je prethodni državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Srbije Dragan Kolarević najavio prije nekoliko mjeseci, već će morati da bude privatizovan kao i svi drugi državni mediji do kraja 2014. godine.

Ministarstvo finansija je u budžetu za narednu godinu predvidjelo sredstva za Tanjug za prvih šest mjeseci, a ukoliko ova agencija ne bude privatizovana ranije, država će morati da obezbijedi sredstva i za drugu polovinu godine.

Zakon o javnom informisanju bi, prema najavama iz Ministarstva kulture, trebalo da bude poslat Vladi na usvajanje do kraja godine, ali u trenutnom Nacrtu zakona, koji je objavljen na sajtu, ne postoji dio koji se odnosi na Tanjug.

Ovaj zakon je trenutno na završnim doradama u drugim ministarstvima, nakon čega će biti poslat u Brisel da bi evropske institucije dale svoje mišljenje o tome koliko je usklađen sa evropskim standardima.

Bivši državni sekretar Kolarević je u avgustu rekao da će Tanjug "ići u vlasničku transformaciju".

"To je obaveza koju je naša država prihvatila", rekao je Kolarević i tada dodao da bi Tanjug trebalo da bude transformisan prema njemačkom modelu u vladin biro za komunikacije.

On je rekao da bi dio Tanjuga obavljao poslove koji su od neposrednog značaja za vladu - prikupljanje informacija iz svijeta i zemlje koje su neophodne vladi, a takođe i emitovao informacije za koje je vlada zainteresovana da se prenose u svijetu.

"U tom smislu će Tanjug biti transformisan, a verovatno za one koji budu višak biće napravljen socijalni program. To ćemo sve videti, ali kad se ovi zakoni usvoje počeće da se radi na tome", ukazao je Kolarević prije nekoliko mjeseci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: