|

Tadić znao za Dačićeve kontakte sa predstavnicima narko-klana Darka Šarića

Tadić znao za Dačićeve kontakte sa predstavnicima narko-klana Darka Šarića
2
S
SRNA
5.2.2013. u 21:37
28
komentara
2

dijeljenja
Tadić znao za Dačićeve kontakte sa predstavnicima narko-klana Darka Šarića Boris Tadić
Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je znao za kontakte premijera sa predstavnicima narko-klana Darka Šarića, ali da nikada nije dobio informacije da je Ivica Dačić "pod krivičnim gonjenjem".
Tadić je rekao agenciji Fonet da njegov šef kabineta Miodrag Rakić i on nemaju nikakve veze sa ovom kampanjom, kao što nemaju ni uticaj na listove u kojima je ovo pitanje otvoreno, dodajući da su ti listovi povezani sa "vladinim krugovima".

Odgovarajući na pitanje kada je prvi put čuo za kontakte Dačića sa članovima Šarićevog klana, on je rekao da ne može da govori o svim podacima koje je dobio, jer ima obavezu čuvanja državne tajne i kako bi obezbijedio da istraga bude efikasna.

"Kada se istraga završi i ovaj proces dobije epilog u sudskom postupku spreman sam da dam sva objašnjenja, kao bivši predsjednik Republike Srbije i Savjeta za nacionalnu bezbjednost", dodao je Tadić.

Odgovarajući na kritike potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića da je pregovarao sa Dačićem o formiranju Vlade, iako je znao za njegove kontakte sa Šarićevim klanom, Tadić je precizirao da nikada nisu dobijene informacije takvog karaktera da je Dačić pod krivičnim gonjenjem.

On je, međutim, rekao da je i taj razlog, kao i mnogi drugi, uticao da, kao pregovarač o sastavljanju Vlade poslije izbora, nije želio da prihvati da Dačić bude premijer, ni da Mlađan Dinkić bude ministar finansija i privrede, jer DS (čiji je bio lider), u tom slučaju, ne bi mogla da utiče na političke procese u zemlji.

Tadić smatra da se Vučiću pitanje koje postavlja njemu o političkoj odgovornosti vraća kao bumerang, jer on sada sjedi u Vladi sa Dačićem.

Za Tadića je značajno što su i ljudi koji danas vode DS uvidjeli da je neprihvatanje svih uslova Dačića i Dinkića bilo vrlo korisno za tu stranku.

Tadić je ocijenio da će način na koje stranke u Vladi vode zemlju, rješavaju unutrašnje razmirice i diskutuju o pitanjima iz prošlosti definisati njihov potencijal da vode zemlju u budućnosti.

Premijer Srbije Ivica Dačić demantovao je optužbe da je dobio telefon od Darka Šarića i istakao da nikada sa Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana nije razgovarao o odbjeglom narko–bosu.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...