Gradski sud u Beogradu
0

Tadić zbog šampanjca kažnjen sa 400 eura

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik Srbije Boris Tadić, ministar omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i predsjednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić kažnjeni su sa po 40.000 dinara (oko 404 eura) zbog ispijanja šampanjca nakon utakmice Srbija - Rumunija.

Predsjednik Gradskog suda za prekršaje Zoran Pašalić izjavio je beogradskim medijima da su rješenja o izrečenoj kazni učesnicima u postupku poslana i da stupaju na pravnu snagu osam dana od uručenja, ukoliko u međuvremenu ne budu uložene žalbe.

"O obrazloženju sudske odluke ne može se govoriti sve dok ona ne stupi na pravnu snagu", rekao je Pašalić i dodao da detalji iz sudskog rješenja mogu biti otkriveni za osam dana ukoliko nijedna strana ne bude uložila žalbu.

Minimalna kazna predviđena za ispijanje alkohola na sportskim terenima je 30.000 dinara, a maksimalna 50.000 dinara, a ukoliko počinilac nema novca da plati kaznu ona može biti preinačena u 60 dana zatvora. Ukoliko se isti prekršaj ponovi, izriče se zabrana prisustva utakmicama.

Predsjednik Srbije, ministar omladine i sporta i predsjednik Skupštine Beograda ispijali su šampanjac na proslavi poslije utakmice 10. oktobra na kojoj se Srbija, pobjedom nad Rumunijom, kvalifikovala za Svjetsko prvenstvo, a fotografije je objavila dnevna štampa.

Poslije toga policija je protiv njih podnijela prekršajne prijave, a o njihovom prekršaju odlučivalo se u tri odvojena postupka.

Tadić, Samardžić-Marković i Antić nisu se pozvali na imunitet, a nisu angažovali ni branioce.